Figyelem!!! Figyelem!!!

Megtaláltam azt, ami hiányzott a "Balatonalmádi hangulatom" -hoz!!!!!

"Bár-zene" a Viktória Vendégház és Étteremben.

A Viktória Vendégház invitálását komolyan vettem és az előre meghirdetett időpontban, kíváncsiságból felkerestem a "péntek esti" örömzenélések tetteseit.

A helyszín tökéletesen illeszkedett az általam ideálisnak tartott hangulatos este elvárásaihoz. Hangulatvilágítás, finom vacsora, beszélgetés és a háttérben akusztikus hangszerelésben az elmúlt évtizedek örökzöld dallamai, jazz slágereinek akusztikus változatai szólaltak meg. (Rod Stewart, Diana Krall, Michael Bublé, Beatles, Casablanca filmzenéje, Neoton, Echó, stb,).

A zenét a tulajdonos (Mészöly Győző) zongorajátéka, egy jazz dobos nagyon kulturált kísérete, és a ritmus alapját adó basszus gitáros, valamint egy kellemes hangú énekes (Balássi Imi ex Pókers együttes) szolgáltatta.

Lehetséges, hogy nem sokat mond sokaknak, de az ifjúkorom legkellemesebb emlékei a budapesti bárokhoz kötődtek, (Halló Bár, Tavasz Bár, Telefon Bár,) az elhangzott dalok ezek hangulatát idézték fel.

Nem bírtam megállni, hogy a szünetben ne informálódjak, hogy a következő időszakom hangulatos zenés estéinek tetteseit ne ismerjen meg közelebbről.

Mind a négy zenész sok éves zenész múlttal, tapasztalatokkal rendelkezik (külföldi vendéglátós szereplésekkel is), a zenélés számukra nem hivatásból történik, hanem teljes mértékben a zene megszállottai, és kedvtelésből, a munkájuk mellett, szabadidejükben zenélnek.

A Viktória Hotel tervei között szerepel ősztől egy zenéléssel egybekötött filmklub beindítása. Több klasszikus zenésfilm több, mint 40 éves, és reneszánszukat élik (mint pld. a HAIR, Egy nehéz nap éjszakája, Jézus Krisztus Szupersztár, stb.) A filmek vetítéseit a film hangulatához kötődő beszélgetésekkel és zenélésekkel egybekötve tervezik.


Egy biztos, hogy barátaimnak meleg szívvel tudom ajánlani egy kellemes vagy rendszeres kellemes este eltöltése céljából a Viktória Hotel "Bár-zene" esték látogatását.

Cím: Balatonalmádi, Bajcsy Zs. u. 40-42.

Nagy Ferenc