Terítéken a turizmus

"Balatonalmádi a turizmusból él"- szoktuk mondani.
Bár ez csak részben igaz, tény, hogy a vendéglátás, turizmus egyik meghatározó tényezője városunk gazdasági életének. A munkahelyek zöme ehhez az iparághoz kapcsolódik, és sokan egészítik ki családjuk jövedelmét házuk kiadásából.

"Balatonalmádi, a barátságos fürdőváros"- hangzik városunk hivatalos szlogenje.
Így van-e, és ha igen, ez az amit szeretnénk? Ebbe az irányba fejlődjünk tovább? Legyünk egy kellemes kis város, ahol a nyugalom jellemzőbb, mint a nyüzsgő forgatag?

"Bezzeg Füred! - halljuk nemegyszer, főleg fiataloktól. Bezzeg Füred? Tényleg minden Balaton parti városnak olyannak kellene lennie, mint Füred vagy Siófok? Vagy pont a különbözőség tesz bennünket érdekessé?

"Minél több a vendég, annál több a bevétel" - ezért a város abban érdekelt, hogy bővüljön a szálláshelyek száma, jöjjenek a vendégek. De vajon meddig bírja a város az egyre több vendéget, ha nem fejlődik párhuzamosan az infrastruktúra, a szolgáltatások? Ha túl nagy a zsúfoltság, a vendégek sem, és az őslakosok sem érzik jól magukat. Mit tegyünk, mit fejlesszünk, hogy a harmónia fennmaradjon?
A kiadásra épült és vásárolt apartmanok a fizetővendéglátásból élőknek teremtenek konkurenciát. Jó ez vagy rossz? Használ-e a verseny, vagy ellehetetlenít sokakat? "Zimmer Feri" vagy kulturált magánszállások jellemzőbbek-e városunkban?

Mi vonzza a vendégeket? A Balaton? A kulturális programok? A látnivalók? A szórakozási lehetőségek? Kell valami "attrakció"?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekről beszélgetünk második kerekasztal rendezvényünkön, melyre szeretettel meghívjuk:

TERÍTÉKEN A TURIZMUS- TURISZTIKAI KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS
Hotel Viktória Vendégház
Balatonalmádi, Bajcsy-Zsilinszky út 42.
2019. április 23. kedd, 17-19h

Meghívott vendégeink: 

Kulcsár Rita Balatonalmádi Turisztikai Egyesület elnöke Nereus Park Hotel
Mikes Zsolt Mikes Szálláshely Közvetítő
Mészöly Győző Hotel Viktória Vendégház
Veszeli Lajos festőművész Almádi P-Art Alapítvány

Egyeztetés alatt: 

Takács Tímea idegenforgalmi referens, Polármesteri Hivatal
dr. Lőrincz Katalin docens, Pannon Egyetem, Turizmus Intézeti Tanszék

A rendezvényen a részvétel ingyenes, a terem korlátozott befogadó képessége miatt kérjük, hogy részvételi szándékát neve és telefonszáma megadásával a varosunkert.kozosen@gmail.com e-mail címen jelezze.

Szeretettel várjuk:
Városunkért Közösen Egyesület