Segítség nyújtás egész évben

"A hit védelme és a szegények szolgálata"

Jót tenni alapvető emberi igény, emberségünk és kultúránk alapja. Ennek szellemében dolgozik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Egész évben minket, embereket szolgálnak.
A raktárukat Balatonalmádiban a Veszprémi út 87-alatt tudják a rászorulók elérni, csütörtökönként 15-17 óráig.
Balatonfűzfőn a Jókai utcában a régi Jókai Általános Iskola kapuja áll nyitva embertársaink előtt. Itt kulturált körülmények között, minden hét szerdáján az önkéntes, lelkes segítők, szívükben melegséggel, szabadidejüket nem kímélve végzik a feladataikat, átveszik, szortírozzák és kiadják az adományokat. Balatonfűzfő és térségéhez sok kisebb- nagyobb falu tartozik, az ott élők is jöhetnek, és a számukra szükséges ruhák, edények, bútorok és egyéb kis kiegészítő holmik közül válogathatnak, attól függően, hogy éppen mire van a családnak szüksége. A mai nehéz körülmények közt élőknek nagyon fontos, hogy minden segítséget megkaphassanak, ami segítheti életüket. Minden egyes segítő, pártoló tag alázattal látja el feladatát. Legfontosabb cél az ide érkezők, a rászorulók segítése. Itt szolgálni kell az elesetteken, a rászorulókon, de ezt csak olyan ember tudja ellátni, aki maga is mély empátiát érez embertársai iránt. Ezt a csodálatos, jótékony tevékenységet csak szívvel- lélekkel lehet végezni. Itt is megnyilvánul a közösség ereje, tenni akarása. Meg kell, hogy ragadjanak minden alkalmat, hogy adományokat gyűjtsenek, amit tovább adhatnak. Ezúttal is arra biztatom a rászorulókat, hogy jöjjenek, és böngésszenek!

Külön köszönet jár Balatonfűzfő polgármesterének azért, mert e nemes feladat ellátásához ingyen biztosítja az épületet, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül. Végezetül legyen szemünk előtt ez a kedves sokat jelentő idézet:

""Talán úgy kellene élnünk - hiszen ki tudja, meddig élhetünk? - hogy széppé tegyük a magunk, és lehetőleg a mások életét is mindaddig, amíg ez lehetséges."
(Lőrinc L. László)

Hegyi Ilona