Közel tízezren élünk együtt ebben a városban, kicsik, nagyok, kövérek, soványak, öregek és fiatalok. Hívők és ateisták, örök mosolygók és morcosok. Sokan sokfélét gondolunk, de egyben valószínűleg mind egyetértünk:

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy a világnak ezen a gyönyörű pontján élhetünk. Rengetegen hónapokig spórolnak, tervezgetnek, hogy néhány napot, hetet eltöltsenek ebben a környezetben, ami nekünk a mindennapi valóságunk.
Mégis, vannak, akik azon morgolódnak, hogy nagy a zaj, szemtelenek a turisták, nincs nyugalmuk. Másoknak pedig túl nyugodt a város, hiányolják a szórakozóhelyeket, a pezsgést. Hogy lehet itt igazságot tenni? Milyen városban szeretnénk élni? Egy nyüzsgő, fiatalos, hangos, vagy egy nyugodt, csendes, idősebbeknek idilli környezetben? Megoldható esetleg mindkettő? Mit kezdjünk magunkkal, amikor az ősz beköszöntével elvonulnak a nyaralók és a város téli álomra szenderül? Nem lehetne ébren tartani, élettel megtölteni?
De, lehet! Nagyon sok minden lehetséges, ha teszünk érte. Mindenekelőtt beszélgetnünk kellene, megérteni egymás véleményét, igényét, együtt gondolkodni. Majd megegyezésre jutni a legfontosabb kérdésekben és öntudatos polgárokként képviselni mindazt, amit el szeretnénk érni.


KIK VAGYUNK?
Egyesületünket olyan emberek alapították, akik elkötelezettek abban, hogy ez a párbeszéd létrejöjjön az almádiak körében. Mindannyian itt élünk évtizedek óta. Van közöttünk fiatal, középkorú és nyugdíjas, vállalkozó, alkalmazott, egykori köztisztviselő, országgyűlési képviselő, gazdálkodó, edző, orvos és cégvezető. Egyesületünk pártoktól független, és ezen a jövőben sem szándékozunk változtatni. Természetesnek tartjuk ugyanakkor, hogy a közélet iránt érdeklődő embereknek általában van valamiféle pártszimpátiája, így a mi alapító tagjainknak is természetesen van. Ahogy az életkorunk és foglalkozásunk, úgy az értékrendünk, pártszimpátiánk is különböző. "Jobbos , balos, zöld", hívő és ateista egyaránt van közöttünk. Sőt mi több, ragyogóan szót értünk egymással és lelkesen dolgozunk együtt a közös célért. Bizonyítva ezzel, hogy a legkülönbözőbb világnézetű emberek is együtt tudnak működni, ha azt keresik, ami összeköt, és nem azt, ami szétválaszt.

MIT SZERETNÉNK?
Röviden megfogalmazva, szeretnénk összehozni az almádiakat az almádiakkal. Segíteni abban, hogy a hatalmas területen élő, egymást kevéssé ismerő városlakók, a már működő, de eléggé elszigetelt csoportok, civil szervezetek közelebb kerüljenek egymáshoz, és egy nagy, élő közösséget alkossanak. Egy öntudatos, aktív, empatikus emberekből álló közösséget, ami pozitív változásokat tudna beindítani a városban. Mi ennek a közösség építésnek a motorja szeretnénk lenni.

HOGYAN?
Megteremtjük azokat a fórumokat, eseményeket, ahol mindenki elmondhatja a gondolatait, ötleteit, ahol ezeket meg lehet vitatni. Ahol beszélgethetünk arról, hogy milyenné is szeretnénk, hogy fejlődjön a városunk, mit tehetünk, hogy egyre jobban érezzük itt magunkat. Vagy megtárgyalhatjuk az éppen aktuális problémákat is, segíthetjük, támogathatjuk egymást kölcsönösen. De nem tilos nálunk olyasmiről sem beszélni, ami nem közvetlenül Balatonalmádit érintő, viszont sok embert izgató, érdeklő téma, "közügy".

Ez az eszmecsere részben a honlapunkon és a Facebook oldalunkon történhet, hiszen a mai világban a leggyorsabban és a legkönnyebben így tudjuk elérni egymást.
Különös szerencse, hogy sok érdekes személyiség, művészek, tudósok, különleges hobbit űző emberek élnek közöttünk. Dolgoznak a városban vállalkozók, karitatív szervezetek, működnek sport- és különböző hobbi csoportok, élnek dinasztiák. Szeretnénk őket is bemutatni Almádi lakosságának. Csapatunk több tagja szívesen ad tanácsot abban a témában, amihez ért, legyen az ingatlanos ügylet, pénzügyi, gazdálkodási vagy orvosi tanács, vagy éppen négylábú barátaink gondozása. Rendszeresen jelentkezni fogunk a különböző témákkal és igyekszünk megfelelni a lakosságtól érkező témajavaslatoknak, kéréseknek is.

Az életet szerencsére nem csak interneten éljük, fontosak a személyes kapcsolatok, találkozások is. Ezért mi is gyakran kimozdulunk a klaviatúra mellől a "való világba", és erre bíztatunk mindenkit. Rendszeresen fogunk tartani kisebb létszámú, kellemes, beszélgetős "szalon estéket" egy-egy csésze kávé, tea vagy süti mellett, reményeink szerint érdekes vendégekkel.
De tervezünk nagyobb létszámú eseményeket is, fórumokat, játék délutánokat, sportnapokat, bulikat.

HOGYAN KAPCSOLÓDHAT HOZZÁNK?
Ha szimpatikusak önnek egyesületünk céljai, tervei, szívesen látjuk. Jöjjön el rendezvényeinkre, mondja el véleményét internetes fórumainkon, érezze jól magát az eseményeinken!
Ha ennél aktívabban is ki szeretné venni a részét a város közéletének alakításból, szeretettel várjuk egyesületünkben. A tagfelvételnek meghatározott folyamata van, először szeretnénk egy ideig ismerkedni a jelölttel, hogy kölcsönösen kiderüljön, hogy tudunk-e eredményesen együtt dolgozni. Csatlakozási szándékával elnökünket, Kovács Mihályt keresse. De nem csak tagjelölteket, várunk, hanem mindenkit, aki szívesen dolgozna velünk. Hiszen teendő van bőven, amit csak lelkes, tenni akaró emberekkel, segítőkkel, támogatókkal KÖZÖSEN tudunk eredményesen elvégezni.


2019 a pozitív változások éve lehet Balatonalmádi számára. Legyen ön is részese, alakítója!

Alapító tagjaink

Baán Barnabás


Kovács Mihály

elnök

Tóth Nóra


Lázárné Szecsődi Andrea
Juhász-Nagy Sándor

Dr. Kepli Lajos


Dióssy Péter


Wolf Márta


Dr. Baglyas Péter


Csepely Miklós

Mészöly Győző


Dabronaki Norbert