Ébresztő, nem 1989 májusában vagyunk!

1989 óta eltelt 30 év és most 2019 májusát írjuk. Az eltelt időszakban sajnos nem sokat változott a "Balaton parti szolgáltatások" színvonala, a szezon meghosszabbításának megvalósítása, valamint a városunkon áthaladó kerékpáros turisták számára nyújtott alap szolgáltatások biztosítása.

Mindenki számára egyértelmű volt, hogy a húsvéti időszakban, 4 napon keresztül nagyon jó idő és sok vendég várható. A várható nagy látogatói létszám miatt kulturált környezetet kellett volna biztosítani az egész Balaton parton, a strandokon. Alig voltak nyitva büfék, általános felháborodást keltett a közterületi WC-k hiánya. Hiányzott a térdig érő fű rendbe tétele, strandokon a padok elhelyezése, stb.

Ezzel szemben dicséretes volt a "30 éves Balatonalmádi" megünneplése, az azon résztvevő látogatók magas színvonalon történő kiszolgálása, a rendezvény körülményeinek nagyon kulturált és rugalmasan történő kivitelezése..

Ha a város szolgáltatói tudnak ilyet is, akkor ezt miért nem lehetséges a teljes (esetlegesen a meghosszabbított) szezonban is?

Minden Balaton környéki szolgáltatónál és dolgozónál az alábbi céloknak kellene folyamatosan érvényesülniük:

  • A szezon meghosszabbításán kell mindenkinek dolgoznia. (04. 01-től 10.31-ig)
  • A Balatonalmádiban lakó és nyaraló vendégek magas színvonalú és kulturált kiszolgálása.
  • A városon áthaladó gyalogos, valamint a kerékpár utakon közlekedő magyar és külföldi turisták színvonalas kiszolgálása annak érdekében, hogy hírét vigyék Balatonalmádi szépségének és ennek köszönhetően később visszatérjenek.

A városvezetésnek rövid időn belül el kellene gondolkodni azokon a feltételeken, amik a turizmussal kapcsolatosak, valamint azon feltételek biztosításán melyek a turisták, a helyi lakók, nyaralók közérzetének javításához tartoznak, mint pl.: közterületi WC-k biztosítása, kulturált pihenési környezetek kialakítása a meghosszabbított szezon alatt.

Az Önkormányzat, illetve az általa irányított Városgondnokság területen dolgozó munkatársainak figyelmét is fel kell hívni, (esetleg a munkaköri leírásukban megfogalmazni), hogy 30 év eltelt és változtak az idők.

Nagy Ferenc
Vállalkozó